top of page

ons 26 okt.

|

Jakobstad

Culture Club: Månskensbonden

Culture Club: Månskensbonden
Culture Club: Månskensbonden

Tid och plats

26 okt. 2022 19:00

Jakobstad, Storgatan 6, 68600 Jakobstad, Finland

Om evenemanget

Culture Club 26.10: Månskensbonden

"Månskensbonden är tillbaka med ett nytt album ”Nånstans längs en bortglömd breddgrad” och firar albumsläppet med en oktoberturné.

Onsdagen 26.10 besöker Bonden Culture Club på After Eight.

På det nya albumet, som släpptes 30.9 via Startracks hör vi berättelser om återflytten till glesbygden. Om när storstadens lockelser upplösts i stigande hyror och neonen förlorat sitt sken, om när ens konstnärliga drömmar visat sig vara förklädda kapitalistiska fällor och upproren inte bara är inställda utan också sålda och om när man dessutom blivit för gammal för att börja med hiphop.

Månskensbonden förklarar tematiken vidare: ”Om Månskensbondens debutalbum handlade om att växa upp i glesbygden och längta bort, så handlar hans andra album om återflytten som vuxen. Plötsligt, tillbaka på hemorten, ska man navigera bland visstidsanställningar, småbarnsförkylningar och gamla bekanta som mer eller mindre trasslat till sina liv. Desillusionerad har man ändå inget annat val än att försonas, fortsätta skriva låtar och göra en skiva till. ”

Sjungandes på österbottnisk svenska fick Markus Bergfors, under aliaset Månskensbonden, en finlandssvensk hit med debutsingeln ”Döpt i Kyro älv” och när debutalbumet ”Vårat Ödeland” släpptes 2018 fann han en ökande lyssnarskara på båda sidorna om Östersjön. Albumet följdes upp av singlarna ”Stormin”, som gästades av Iiris Viljanen, och Pepe Willberg-tolkningen ”Vårt kvarter”.”

Doors: 19.00

Showtime: 20.00

Free entrance!

Dela detta evenemang

bottom of page