top of page
_MG_7485_edited_edited.jpg

Vem är vi?

Musikcafé After Eight är en tvåspråkig idéell ungdoms- och kulturförening belägen i centrala Jakobstad. I över trettio år har vi bjudit in till aktiviteter och evenemang som främjar kulturell mångfald, kreativitet och social samvaro samt erbjudit olika former av arbetspraktik och stödfunktioner för unga. Under åren har föreningen blivit en hybrid som hämtar det bästa ur tredje sektorn, företagande och offentlig service.

Miljön är drogfri med en kunnig personal, mångsidiga utrymmen och utrustning som inbjuder till samverkan i olika former.

Vår strävan är att omtanken om människan och människors lika värde ska genomsyra verksamheten, att en befriande och kreativ anda ska ge utrymme att växa som individer.

Tillsammans med andra aktörer vill vi svara mot behov som uppstår i regionen speciellt gällande ungdomsfrågor. Ungas mående diskuteras dagligen och berör frågor kring bland annat ensamhet, avsaknad av sammanhang, olika former av missbruk, våra ekologiska avtryck och hur sociala medier påverkar oss. Vi tror att After Eight kan göra en skillnad genom att inbjuda till delaktighet och ge verktyg att möta en framtid som idag känns alltmer oviss.

Till verksamheten hör kulturproduktion, ungdomsverkstäder, uppsökande ungdomsarbete, café, lunchrestaurang,  konferensverksamhet, samt olika projekt, kurser och evenemang.

MUSIKCAFÈ AFTER EIGHTS STYRELSE

styrelsen.jpg

Från vänster: Janna Riitijoki, Uffe Bonns, Ia Wingren, Elin Härmälä, Mecki Andersson, Beni Edström (ordförande), Nisse Nybäck, Linda Fagerudd, Sofia Nybacka, Patrik Vesterlund och Anitha Björknäs-Flinck

Samarbeten

På Musikcafé After Eights innergård hittar man även ungdsomsstationen Fiilis och Eftervården Jatko (OVPH).
Ungdomsstationen Fiilis erbjuder samtalsstöd och rådgivning för ungdomar mellan 12 - 29 år. Besöken är konfidentiella och gratis.
Eftervården Jatko finns till för att hjälpa unga efter en situation med omhändertagande och vård utanför hemmet. Eftervården stödjer den unga till självständighet när det gäller t.ex. boende, utkomst, arbete och studier.

UNGDOMSSTATIONEN FIILIS
David Sandström

Tel. 040 805 1216

david.sandstrom@ovph.fi

EFTERVÅRD JATKO
Johanna "Janna" Riitijoki

Tel. 040 805 1913

johanna.riitijoki@ovph.fi

Minna Kumpulainen

minna.kumpulainen@ovph.fi

Samuel Henriksson

samuel.henriksson@ovph.fi

Janina Eklund

janina.eklund@ovph.fi

OVPH_logo.png
ula.png
yes.png
bottom of page